Marcus Nieuws

 

 

 

(29-08-2016)

Vanaf nu beschikbaar! De nieuwe Mercedes Maybach!!!

 

 

(13-05-2016)

Eerste serie nieuwe Mercedes E klasses zijn binnen! 

 

(15-02-2016)

Coming soon!! MERCEDES MAYBACH.......

 

(12-02-2016)

Executive driver Jan Nooij

        

 

 

(15-05-2015)

Nieuw in onze vloot!! 8x Mercedes V, Full options.

 

(13-04-2015)

Chauffeurs Menno Blank en Dennis Sloove behalen vakdiploma Directiechauffeur CCVD1

Opnieuw hebben twee chauffeurs van Marcus Vervoersbedrijven, rijdend voor het bedrijfsonderdeel Marcus Executive Car Services (MECS), voldaan aan de zeer hoge eisen die tegenwoordig aan het vak van directiechauffeur worden gesteld. Het Bruseco diploma Directiechauffeur CCV D1 wordt alleen toegekend aan chauffeurs die beschikken over de juiste sociale vaardigheden en verantwoordelijkheidsgevoel, het Nederlandse wegennet op hun duimpje kennen, hun auto onder alle omstandigheden - ook in noodsituaties - beheersen en blijk geven van een defensieve, anticiperende rijstijl.

Op deze wijze zijn onze cliënten verzekerd van accuraat en veilig vervoer. Met de twee vers gediplomeerden beschikt Marcus Vervoersbedrijven nu over een nog groter aantal CCV-gediplomeerde chauffeurs. Vanzelfsprekend feliciteren we beide heren met hun prestatie en wensen hen - en u! - vele velige kilometers toe.

 

(25-03-2015) 

 

(13-02-2015)

MECS-chauffeurs Danny Zwaanswijk en Michael Marbus behalen Bruseco diploma CCV Directiechauffeur D2

In de vervolgopleiding CCV-D2 ligt de nadruk op het uitbouwen van de individuele vaardigheden. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan preventieve observatie, multitasking en beveiliging. Zo leert de chauffeur ondermeer een routeveiligheidsplan op te stellen. De chauffeur wordt daarnaast getraind in het rijden met hoge snelheid en het rijden onder bijzondere omstandigheden. De veiligheid in en rondom de auto en bij verkeersdeelname wordt met deze opleiding verder verhoogd.

 

 

(19-09-2014)

Taxi Marcus IJmond goes hybrid!

Nadat eerder dit jaar de Mercedes Benz E-klasse taxi's van de vestiging Badhoevedorp waren vervangen door de nieuwste modellen, is onlangs ook het wagenpark van de IJmuidense vestiging van Taxi Marcus uitgebreid met een zestal Mercedes Benz E-klasse van het type Bluetec Hybrid. Als professioneel en modern vervoersbedrijf draagt Marcus Vervoersbedrijven niet alleen de zorg en verantwoordelijkheid voor het comfortabel en veilig vervoer van haar passagiers, maar ook voor een zo laag mogelijke belasting van het milieu. Daar  dragen de BlueEFFICIENCY dieselmotoren van Mercedes-Benz al aan bij. En met de hybride uitvoering - die bij lagere snelheden elektrisch rijdt op de in een speciale accu opgeslagen stroom, die door omzetting van de rem-energie wordt opgewekt -  wordt het brandstofverbruik nog verder verminderd. Bovendien voldoen deze motoren nu al aan de Euro 6 emissienorm, die in 2015 van kracht wordt. Daarmee wordt de milieubelasting verder gereduceerd.

De uitbreiding en vernieuwing van het wagenpark  betekent ook een verhoging van het kwaliteitsniveau en het vervoerscomfort, waarmee Taxi Marcus zijn toonaangevende positie in de branche verder versterkt. 

 

=== 

(08.11.2013)

[- Marcus in de pers -]

Primeur voor Nederland: Marcus Vervoersbedrijven neeemt als eerste taxibedrijf in Nederland nieuwe Mercedes S-klasse in gebruik 

Mercedes-Benz-dealer Gomez heeft onlangs vier exemplaren van de nieuwe S-Klasse afgeleverd aan Taxi Marcus. De onderneming zal het topmodel van Mercedes-Benz gaan inzetten voor directievervoer op hoog niveau binnen het onderdeel MECS.  De nieuwe limousines werden door Paul Schilder van Gomes overhandigd aan Marcus Mathijssen, directeur van Taxi Marcus

Langdurige relatie

Marcus Vervoersbedrijven en Mercedes-Benz werken al sinds 2008 nauw met elkaar samen en als gevolg van deze relatie heeft het vervoersbedrijf uit Badhoevedorp al meer dan zestig Mercedes-Benz-voertuigen in het actuele wagenpark. De vier nieuwe S-Klasses die daar nu aan zijn toegevoegd ter vervanging van vier exemplaren van het vorige model, zorgen voor een nieuw hoofdstuk in die samenwerking.

De keuze voor de nieuwe Mercedes-Benz S-Klasse was vanzelfsprekend. “Onze klanten eisen van ons de allernieuwste modellen, dus willen wij hen de nieuwe S-Klasse kunnen aanbieden,” verklaart Marcus Mathijssen, directeur van de gelijknamige onderneming. “Bovendien geniet Mercedes-Benz bij ons altijd al de voorkeur. Wij zetten onze auto’s voor een periode van drie jaar in, waarin ze met verschillende chauffeurs achter het stuur tussen de 450.000 en 500.000 kilometer afleggen. In die situatie wil ik verzekerd zijn van optimale kwaliteit en is Mercedes-Benz voor ons de voor de hand liggende keuze.”

Taxi Marcus

De afgelopen 17 jaar is Taxi Marcus uitgegroeid van een eenmansbedrijf tot één van de grootste taxibedrijven en directievervoerders van ons land, met ruim 180 werknemers op de loonlijst. Het bedrijf vond zijn oorsprong in een periode waarin Marcus Mathijssen samen met enkele andere jonge, ondernemende taxichauffeurs besloot zelfstandig te gaan om de kwaliteit en service binnen taxi- en directievervoer naar een hoger en professioneler niveau te brengen. Door die aanpak wist de jonge ondernemer steeds meer klanten aan zich te binden, waardoor Taxi Marcus de afgelopen jaren snel gegroeid is.

Naast een focus op directievervoer, variërend van captains of industry, hoogwaardigheidsbekleders uit binnen- en buitenland en politici, heeft Taxi Marcus zich gespecialiseerd in taxivervoer, VIP busvervoer en koeriersdiensten.

  

 

 ====

(07.02.2013)

Marcus Vervoersbedrijven 'goes green'

Als moderne vervoersonderneming draagt Marcus Vervoersbedrijven niet alleen de zorg en verantwoordelijkheid voor het comfortabel en veilig vervoer van haar passagiers, maar ook voor een zo laag mogelijke belasting van het milieu. Het huidige wagenpark draagt daar dankzij de BlueEFFICIENCY dieselmotoren van Mercedes-Benz al aan bij, maar vanaf komende zomer gaan we daarin nog een stap verder door bij vervanging en uitbreiding van het wagenpark te kiezen voor de hybride uitvoering van de Mercedes-Benz E-klasse taxi's en S-klasse limousines, die niet alleen een lager brandstofverbruik hebben, maar nu al voldoen aan de Euro 6 emissienorm, die in 2015 van kracht wordt. Daarmee wordt de milieubelasting verder gereduceerd. 

 

  

====

(06.04.2012)

Marcus Executive Car Services (MECS) krijgt twee nieuwe BMW's 

Om te kunnen blijven voldoen aan de stijgende vraag naar directievervoer heeft Marcus Executive Car Services het wagenpark uitgebreid met een tweetal BMW 730d's in de verlengde versie. Deze uiterste luxueus uitgeruste limousines bieden de passagiers niet alleen maximaal comfort, maar ook optimale veiligheid volgens de allerlaatste technologische inzichten. De auto's worden gereden door zeer ervaren en gekwalificeerde chauffeurs die in het bezit zijn van het hoog aangeschreven diploma Interseco Directiechauffeur 1 of 2. "Naast de vertrouwde Mercedes S-klasse limousines bieden we onze relaties nu ook de keuze van een topklasse BMW 730Ld, voorzien van alle denkbare opties en comfort," zegt Marcus Mathijssen, directeur van Marcus Vervoersbedrijven. "Uiteraard bieden we ook met deze nieuwe auto's onze vertrouwde en discrete services. Dankzij de kwaliteit van ons wagenpark en de dienstverlening van ons bedrijf weten steeds meer zakelijke klanten de weg naar ons te vinden. Met deze uitbreiding komen we tegemoet aan de gestaag stijgende vraag naar 'vervoer op niveau'," aldus Mathijssen.  ** Meer informatie vindt u onder de tab Executive vervoer/wagenpark 

   

 

 

 

 

 

 

 

 De nieuwe BMW's met hun chauffeurs Ralf Timmer (l) en Jan Smit (r)

===== 

(01.01.2012)

MECS-chauffeur Jan Smit behaalt Interseco diploma CCV Directiechauffeur D2

Professioneel, efficiënt en veilig vervoer stelt hoge eisen aan de vakbekwaamheid van onze directiechauffeurs. Zij beschikken daarom minimaal over het vakdiploma CCV D1. MECS-chauffeur Jan Smit uit Amstelveen breidde eind vorig jaar zijn vaardigheden uit met het behalen van het Interesco diploma CCV D2 voor gevorderd directiechauffeur. In een 5 dagen durende vervolgopleiding leert de directiechauffeur onder meer het opstellen van een routeveiligheidsplan, de handelwijze bij incidenten, inhaaltechniek op enkelbaanswegen, bochtentechniek, procedures bij het rijden op autosnelwegen, stadsvaardigheid en beslissingsvaardigheid, keertechnieken, preventieve veiligheidsaspecten, observatietechnieken, kijktechniek en gebruik van de 'taal van de weg', en 'multitasking': het snel kunnen schakelen als de situatie daartoe aanleiding geeft en doeltreffend omgaan met allerlei onverwachte situaties en het onopvallend maar actief toepassen van beveiligingstechnieken in het dagelijks verkeer. Al deze aspecten zijn gericht op het zo veilig, efficient en comfortabel mogelijk vervoeren van onze passagiers.

 

Jan Smit

=====

(01.09.2011)

Marcus Vervoersbedrijven breidt uit naar regio IJmond

Met de overname van Taxi 16000 uit IJmuiden heeft Taxi Marcus haar toch al niet onaanzienlijke werkgebied uitgebreid naar de regio IJmond. Een twintigtal chauffeurs, een aantal wagens en een deel van het klantenbestand maken voortaan deel uit van de nieuwe werkmaatschappij Taxi Marcus IJmond BV. Dien Smith, voormalig directrice van Taxi 16000, behoudt voorlopig een leidinggevende functie. Directeur/eigenaar Marcus Mathijssen: "Deze overname is een mooie aanvulling voor ons bedrijf, zowel qua werkgebied als omzetkansen. Met name het contract met het Loodswezen - goed voor zestig procent van de omzet van het voormalige Taxi 16000 - geeft ons een vliegende start. Maar ook bij andere bedrijven en instanties in de regio gaan we onze vervoersmogelijkheden onder de aandacht brengen."

loodswezen

De afgelopen anderhalf jaar heeft Mathijssen zijn bedrijf flink weten uit te breiden. Zo werd het volledige wagenpark van de vestiging in Badhoevedorp vernieuwd en trad onlangs weer een flink aantal nieuwe chauffeurs in dienst. "Ik had net weer een vijftal nieuwe auto's besteld, maar daarvan gaan er direct een paar naar IJmuiden," vertelt Mathijssen." Ik ga ook daar het wagenpark vernieuwen, maar laat het wel iets inkrimpen. Kwaliteit gaat bij ons voor kwantiteit. Daar scoren we mee bij onze belangrijkste doelgroep, de zakelijke- en overheidsmarkt. Met ons jonge wagenpark - uitsluitend Mercedes sedans en minibussen - , onze geuniformeerde chauffeurs, een servicegerichte centrale, concurrerende tarieven en ons motto 'afspraak is afspraak' zullen we ook in de IJmond snel een vertrouwde verschijning worden, daar ben ik van overtuigd," aldus Mathijssen. 

=====

 

(30.06.2010)

'Fan' rijdt Frans Bauer van Schiphol naar Fijnaart

Verbaasd was ze, en vereerd, onze collega Joke Besse, toen ze vorige week Frans Bauer op Schiphol in haar taxi kreeg. Als grote fan was er tijdens de rit naar Frans' woonplaats Fijnaart aan gespreksstof geen gebrek. Voor ze het wist waren ze in Brabant, maar bij aankomst had de druk bezette Frans gelukkig nog genoeg tijd om even samen met Joke voor een foto te poseren!  

Marcus-chauffeur Joke Besse bij Frans Bauer thuis

===== 

(27.04.2010)

Medewerkers Marcus Vervoersbedrijven opnieuw actief in Dam-tot-Damloop 2010

Deelnemen aan de Maandag® Businessloop bij de Dam tot Damloop op zondag 19 september a.s. is absoluut een unieke ervaring. Temidden van duizenden lopers van andere bedrijven geniet je intens van de sfeer bij dit evenement.De Maandag® Businessloop beleeft dit jaar haar 23e editie. Het team van Marcus is nu voor het tweede achtereenvolgende jaar van de partij.

De Dam tot Damloop is na 25 edities in totaliteit nog steeds het grootste en daarbij één van de gezelligste loopevenementen in Nederland. Bij de Dam tot Damloop loopt men van het centrum van Amsterdam naar het centrum van Zaandam. De passage van de IJ-tunnel, het tiendduizendkoppige publiek bij start, finish en onderweg en de vele orkestjes langs het parcours zorgen elk jaar weer voor een geslaagde dag.

Vanzelfsprekend dagen wij ook dit jaar de lopers van onze relaties uit om het met hun bedrijfsteam tegen ons op te nemen. Bel ons en vraag naar Richard van der Velden voor meer informatie! 

=====

(29.01.2010)

interseco

Chauffeurs behalen vakdiploma Directiechauffeur

Opnieuw hebben twee chauffeurs van Marcus Vervoersbedrijven, rijdend voor het bedrijfsonderdeel Marcus Executive Car Services (MECS), voldaan aan de zeer hoge eisen die tegenwoordig aan het vak van directiechauffeur worden gesteld. Het Interseco diploma Directiechauffeur CCV D1 wordt alleen toegekend aan chauffeurs die beschikken over de juiste sociale vaardigheden en verantwoordelijkheidsgevoel, het Nederlandse wegennet op hun duimpje kennen, hun auto onder alle omstandigheden - ook in noodsituaties - beheersen en blijk geven van een defensieve, anticiperende rijstijl.

Op deze wijze zijn onze cliënten verzekerd van accuraat en veilig vervoer. Met de twee vers gediplomeerden beschikt Marcus Vervoersbedrijven nu over een nog groter aantal CCV-gediplomeerde chauffeurs. Vanzelfsprekend feliciteren we beide heren met hun prestatie en wensen hen - en u! - vele velige kilometers toe. 

=====

(05.08.2009)

                           

Taxi Marcus sponsort Amstelveen Live

 

Op 2 en 3 oktober a.s. vindt het tweedaagse evenement ‘Amstelveen Live’ voor de tweede keer plaats in de Emergohal in Amstelveen. Twee avonden feest met vele topartiesten en gezelligheid, daar moet je bij zijn!

 

Een dergelijk evenement met vele grote namen kan natuurlijk niet zonder sponsors en de organisatie is dan ook verheugd dat Marcus Vervoersbedrijven ter versterking van haar naamsbekendheid in de regio als co-sponsor optreedt.

 

Het programma ziet er als volgt uit:

 

·         vrijdagavond 2 oktober: ‘Hollandse avond’ met live optredens van Nick & Simon, Edsilia Rombley, Quincy, Wolter Kroes en een surprise act

·         zaterdagavond 3 oktober: ‘Amsterdamse avond’, lekker meezingen tijdens de live-optredens van Gordon, Glennis Grace, Danny de Munk, Peter Beense en feest-DJ Paul

 

Amstelveen Live: dat is ouderwets knallen, dansen en genieten van alle lekkere Nederlandse hits. U bent toch ook van de partij?

 

Voor meer informatie:  www.stichtingmeersfeer.nl

 

=====

 

(26.01.2008)

 

Marcus rijdt sterren "Valkyrie"

Onlangs was Tom Cruise in ons land voor de premiere van de film 'Valkyrie', die hij samen met zijn Nederlandse medespeelsters Carice van Houten en Halina Reijn bijwoonde. Marcus Executive Car Services viel de eer te beurt, de sterren van Schiphol naar Amsterdam te mogen rijden. Andermaal een bewijs voor kwaliteitsnaam die we inmiddels hebben opgebouwd!

 

  =======

(11.12.2008)

Primeur bij Marcus Vervoersbedrijven

Marcus Transport Services heeft als eerste Nederlandse taxibedrijf (en wellicht als eerste in de wereld) het 'Estimated Taxi Arrival' systeem in gebruik genomen. Het Dorint Amsterdam Airport Hotel op Schiphol-Oost beschikt sinds kort over een speciale monitor waarop de hotelgasten die een taxi hebben besteld, precies kunnen zien op welk tijdstip deze zal voorrijden.

etascherm

Eigenlijk een simpel idee, dat al langer wordt toegepast in de luchtvaartwereld en bij lijndienstbedrijven. Waarom het niet eerder is bedacht voor taxi's kan General Manager Patrick van de Kort van Marcus niet zeggen, wel dat het weer een verbetering in de kwaliteit van de dienstverlening betekent: "Met dit systeem bedienen we zowel de klant als de receptie van het hotel. Immers, de gast hoeft niet steeds bij de receptie te vragen waar zijn taxi blijft. Bij het bestellen van de taxi geeft de receptie de klant een bon met bestelnummer. De klant kan vervolgens op de monitor kijken hoeveel tijd hij nog heeft voor zijn taxi voorrijdt. De wachttijd op zich wordt er niet korter door, maar de klant weet wel precies waaraan hij toe is. De voorrijtijd wordt zeer nauwkeurig aangegeven, omdat al onze taxi's met GPS zijn uitgerust, dus de tijd is op de minuut nauwkeurig."

Mensen vinden het doorgaans geen probleem om te wachten, als ze maar weten hoe lang het duurt en ze de wachttijd zo nuttig of aangenaam mogelijk kunnen doorbrengen.

Van der Kort vervolgt: "Binnenkort wordt ons ETA-systeem ook ingevoerd bij de andere airport-hotels die met ons samenwerken. Ook hotels die (nog) geen klant zijn zijn hevig geïnteresseerd. Het systeem scheelt vooral veel werk voor receptionisten, die niet meer hoeven te checken waar een bestelde taxi blijft. We praten ook met het Spaarne Ziekenhuis, waar ons systeem ook zeker op zijn plaats zou zijn. Wat al jaren prima werkt voor vliegtuigen en lijnbussen wordt binnenkort ook voor taxi's gewoon, daar zijn we van overtuigd."

En er wordt alweer naar een vervolgstap gekeken: een ict-lus naar de hotelkamers, zodat een gast precies weet wanneer hij naar beneden moet gaan om direct in zijn of haar taxi te kunnen stappen. Ook hiervoor is het Dorint Airport hotel de pilot-klant.