fbpx

Zo vindt u de perfecte VIP-bus vinden voor uw groepsreis

Een onvergetelijke groepsreis begint al bij het vervoer. Als u een belangrijk evenement of een andere bijzondere gelegenheid organiseert, dan kunt u uw gasten verrassen door een VIP-bus te reserveren.

Wij vertellen u graag aan welke kenmerken de perfecte VIP-bus moet voldoen, wat het belang is van een professionele chauffeur en waarom u het beste voor een betrouwbaar verhuurbedrijf kunt kiezen.

Kenmerken van de perfecte VIP-bus

De perfecte VIP-bus oogt niet alleen stijlvol, maar is ook voorzien van alle gemakken. Hieronder bespreken we met welke aspecten u rekening dient te houden bij het kiezen van de perfecte bus.

Comfortabele zitplaatsen

Omdat uw gasten waarschijnlijk voor een langere tijd in de bus zullen verblijven, is het van groot belang dat er comfortabele zitplaatsen aanwezig zijn in de bus. Dit betekent onder meer dat de stoelen een goede zitting hebben, het hoofd voldoende wordt ondersteund en er voor iedereen voldoende beenruimte is.

Voldoende ruimte voor bagage

Afhankelijk van de aard en de duur van de reis, kan de hoeveelheid bagage die uw gasten meenemen flink variëren. Het is belangrijk dat de luxe touringcar die u kiest, voldoende opslag biedt zonder dat dit ten koste gaat van het comfort van uw gasten.

Daarnaast is het fijn als er ook in het interieur genoeg ruimte is voor spullen, drankjes of zelfs voor het comfortabel nuttigen van een volledige maaltijd!

Entertainment aan boord

Uw gasten voelen zich natuurlijk pas echt een VIP als er voldoende entertainment van hoge kwaliteit aan boord is, waardoor zij zich geen moment hoeven te vervelen. Een goede VIP-bus beschikt dan ook minimaal over:

 • Wifi

Door een stabiele wifi-verbinding aan te bieden kunnen gasten onderweg gewoon doorwerken, vergaderen of genieten van entertainment zoals het streamen van een goede film.

 • Beeldschermen

Over goede films gesproken: die kijk je natuurlijk niet op je mobieltje, maar op een van de ingebouwde beeldschermen die ervoor bedoeld zijn om een echte VIP-ervaring te bieden.

 • Oplaadpunten

Het is zeer vervelend om er te laat achter te komen dat de batterij van een van je belangrijke apparaten leeg dreigt te raken, zeker wanneer je bereikbaar moet zijn. Daarom is een VIP-bus altijd rijkelijk uitgerust met oplaadpunten, zodat niet alleen de gasten opgeladen aankomen op de eindbestemming.

 • Een goed audiosysteem

Een goed audiosysteem kan de sfeer in de bus positief beïnvloeden en geeft de mogelijkheid om de ideale sfeer neer te zetten, van een opgetogen feestsfeer tot aan ontspannen achtergrondmuziek.

Catering aan board

Als u een VIP-bus of een luxe touringcar huurt, dan is de ervaring pas echt compleet als er ook catering aanwezig is. Afhankelijk van de lengte van de reis kunnen er snacks of uitgebreide maaltijden aan de gasten aangeboden worden, wat de reis comfortabeler aangenamer maakt.

Een succesvolle sollicitatie begint altijd bij een goed cv. Hierin introduceer je jezelf en laat je zien wat je in huis hebt. Maar aangezien werkgevers talloze cv’s moeten bekijken, sneeuw je al snel onder. Zorg dus dat jouw cv wél opvalt!

Met deze tips weet je zeker dat jouw cv goed in elkaar zit:

 • Houd het kort, simpel en overzichtelijk, zodat potentiële werkgevers in één oogopslag zien wat jij te bieden hebt als chauffeur. Zorg dat je cv niet langer dan twee A4tjes is.
 • Zet bovenaan het cv jouw contactgegevens: naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer en e-mailadres. Vermeld hier ook welk rijbewijs of rijbewijzen je hebt gehaald.
 • Tip: maak het persoonlijk door in een kort stukje tekst over jezelf te vertellen. Het helpt ook vaak om een foto van jezelf toe te voegen (let erop dat je er wel professioneel uitziet).
 • Som jouw relevante werkervaring op, van heden naar verleden. Als je veel ander werk en bijbaantjes hebt gehad, dan is het aan te raden om die niet allemaal te vermelden en alleen de relevante en andere belangrijke ervaring te benadrukken.
 • Vermeld welke opleidingen en cursussen je achter de rug hebt, inclusief diploma’s en certificeringen, vanaf je laatst gevolgde opleiding tot jouw middelbare schoolopleiding. (Heb je veel opleidingen gevolgd, zorg dan dat relevante cursussen apart staan)
 • Maak een lijstje met jouw belangrijkste kwaliteiten en vaardigheden als chauffeur.
 • Zorg dat jouw cv er netjes uitziet. Het helpt om een cv-template te gebruiken (gratis online te downloaden) en een goed leesbaar lettertype, zoals Arial, Times New Roman of Calibri.
 • Laat iemand anders jouw cv checken op spel- en typfouten en andere dingen die je beter kan aanpassen.

Het belang van een professionele chauffeur

Een professionele chauffeur is een cruciale factor voor de ervaring die uw gasten met de VIP-bus hebben.

Klantvriendelijkheid

Kiest u voor een professionele chauffeur, dan wordt u altijd vriendelijk behandeld. De chauffeur stelt de behoeften van de klant voorop en zorgt ervoor dat iedereen zich comfortabel en welkom voelt aan boord van de luxe touringcar.

Veel rijervaring voor een soepele rit

Met een ervaren chauffeur verloopt uw reis rustig en veilig. De VIP-bus navigeert soepel door het verkeer, waardoor u zo uitgerust mogelijk op uw eindbestemming arriveert.

Punctualiteit

Van een professionele chauffeur mag je verwachten dat hij er zorg voor draagt dat de bus op tijd vertrekt en op het afgesproken tijdstip arriveert. Bovendien wordt er rekening gehouden met eventuele verkeersproblemen om vertragingen waar mogelijk te voorkomen.

Heldere communicatie

Goede communicatie is essentieel als u kiest voor professioneel vervoer. Een professionele chauffeur houdt zijn passagiers dan ook op de hoogte van de route, eventuele vertragingen en andere updates.

Flexibiliteit

Een professionele chauffeur kan zich ten slotte aanpassen aan veranderde omstandigheden, zoals specifieke behoeftes van passagiers of een aangepast tijdsschema.

Bij sommige vacatures wordt gevraagd ook een sollicitatiebrief bij te voegen. Dit is een extra gelegenheid om jouw kwaliteiten als chauffeur onder de aandacht te brengen. Maak hier dan ook zeker gebruik van als de kans je wordt geboden.

Zorg dat deze drie elementen duidelijk naar voren komen in jouw sollicitatiebrief:

 • Begin met een originele openingszin, bijvoorbeeld door in te gaan op de vacature of het bedrijf zelf
 • Geef aan wat jouw motivatie is om te werken als chauffeur bij dit bedrijf
 • Ga dieper in op jouw relevante ervaring en kwaliteiten en waarom die jou geschikt maken voor de functie

Ook voor jouw sollicitatiebrief geldt: houd het bondig (niet meer dan één A4tje) en laat het door iemand anders checken op fouten en taalgebruik.

Het kiezen van een betrouwbaar verhuurbedrijf

Een VIP-bus huren doet u niet iedere week. Het is dan ook belangrijk dat u er een goede ervaring aan overhoudt. Voorkom dat u achteraf spijt krijgt van uw beslissing door aan de hand van de volgende factoren te zien welk verhuurbedrijf het beste aansluit op uw wensen.

Lees online reviews en aanbevelingen

Online reviews en aanbevelingen lezen is een van de beste manieren om te kijken of een verhuurbedrijf een goede reputatie heeft. Dit geeft een goede indruk van de kwaliteiten waarover een verhuurbedrijf beschikt en geeft u waardevolle feedback over de ervaring van andere klanten, waardoor u een slechte ervaring kunt voorkomen.

Vergelijk meerdere aanbieders

Het is een goed idee om meerdere aanbieders te overwegen als u een VIP-bus gaat huren. Niet ieder verhuurbedrijf levert dezelfde kwaliteit van service, dus het is belangrijk om het bedrijf te kiezen waar u het beste gevoel bij krijgt en die de service verleent die u verwacht.

Informeer naar de voertuigen

Als u een VIP-bus gaat huren, dan wilt u vanzelfsprekend een VIP-ervaring. De grootste bepalende factor voor uw beleving is het voertuig. Informeer daarom naar de voertuigen die beschikbaar zijn voor de capaciteit van de groep waarmee u wilt reizen.

Toegankelijkheid

Vraag indien nodig naar de voorzieningen voor mindervaliden, zoals rolstoelliften en aangepaste zitplaatsen, zodat alle gasten comfortabel en veilig kunnen reizen.  

Goed nieuws: je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Dit betekent dat je een stap dichter bij jouw nieuwe baan bent! Om jouw kansen op een baan te vergroten moet je een positieve en blijvende indruk achterlaten in het gesprek. Een goede voorbereiding is het halve werk.


VIP-bus of luxe touringcar huren? Neem contact op met Marcus

Bent u op zoek naar een geschikte aanbieder van een VIP-bus voor uw evenement? Dan is Taxi Marcus een uitstekende keuze voor u en uw gasten. Bij ons kunt u rekenen op niet minder dan top notch service.

Marcus Vervoersbedrijven bedient behalve particulieren ook honderden bedrijven, organisaties en overheidsinstanties binnen en buiten de regio. Ook voor u verzorgen we graag een onvergetelijke reis met uitmuntende service.

Benieuwd naar de kosten voor het huren van een VIP-bus voor uw gasten?

Comments are closed.

Book online / Buchen / Reserve